Виждам те КАТ-Варна 10 сигнала за наводнени избени помещения и мазета са

...
Виждам те КАТ-Варна
10 сигнала за наводнени избени помещения и мазета са
Коментари Харесай

Заключени решетки на шахти затрудниха отводняването на улиците след пороя във Варна

 Виждам те КАТ-Варна 10 сигнала за наводнени избени помещения и изби са подадени нощес след пороя и градушката, които връхлетяха Варна. Това оповестиха за Varna24.bg от пресцентъра на полицията. 

Няма потърпевши хора, прецизираха оттова. Сигнал е получен и за паднала земна маса на междуселския път към с. Михалич. 

" Всички вреди от мощния дъжд са към този момент премахнати. При нас имаше сигнали за наводнени пространства и пътни сектори. В единия от наводнените сектори към новото кръгово на бул. " Цар Освободител " имаше закъсал автомобил. Трудно успяхме да отпушим затлачените шахти, тъй като металните решетки, които са сложени към този момент се заключват, с цел да не стават обект на кражба. Заради придошлата вода обаче ключалките оставаха скрити и това затрудни по-бързото отключване и разчистване на шахтите ", показа за  Varna24.bg  Купен Пашов - шеф на отдел " Дейности по отбрана на популацията " в Община Варна. 

Както към този момент стана ясно персонално кметът Иван Портних с екип от експерти е взел участие в инспектирането на инфраструктурата в града поради пороя. 

По самото трасе на бул. " Васил Левски ", който към момента не е въведен в употреба, проблеми не е имало, такива обаче са открити по някои от прилежащите пътни артерии.

На кръговото с бул. " Владислав Варненчик ", наоколо до незавършено подсилване на канал за подземни връзки, е подкопан дирек от уличното осветяване. Екип на пожарната го е премахнал. 

По разпореждане на кмета след прекъсването на дъжда кабелното трасе би трябвало да бъде бетонирано. Сериозно количество вода се е събрало на към 150 м. от кръговото на бул. " Цар Освободител " - в посока кварталите. На място са работили екипи от пожарната и ВиК. Проблемът е основан поради запушени шахти и свлечени земни маси, останали от строителния интервал. 

Днес всички реализатори би трябвало да почистят остатъчните строителни материали в шахтите, предизвикали събирането на водата. 

Отново поради незавършен сектор за връзки е станало срутване на трошляк на кръговото с бул. " Сливница ". Разпоредено е разчистване на терена, а през днешния ден по разпореждане на кмета секторът би трябвало да бъде приключен. 

В региона на ХЕИ, където при последния дъжд имаше проблем, шахтите поемат водата. Голямо количество обаче се е стекло от Цветния квартал по новата тротоарна настилка на ул. " Подвис ". Там ще бъдат направени дъждоприемни решетки.

В остарялата част на бул. " Васил Левски " - до бул. " Осми Приморски полк " еимало  малко количества вода, идваща от прилежащите улици. Там също през днешния ден ще стартират действия за създаване на дъждоприемна канализация, оповестиха от пресцентъра на Община Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР